Gyümölcstorta


Hozzávalók egy 30 cm-es formához

A tésztához

37 dkg cukor
37 dkg liszt
1 sütőpor
3 egész tojás
citromlé

A  krémhez

1 liter tej
5 banán ízű pudingpor
cukor ízlés szerint
25 dkg margarin
gyümölcsök ízlés szerint




Elkészítése

A tésztához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és kevés citromlével. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.  Adjunk hozzá még annyi citromlevet, hogy a piskótánál kicsit sűrűbb tésztát kapjunk.
Kiolajozott és enyhén lisztezett formába töltjük.  180 fokon sütjük.

A krémhez a pudingot előírás szerint megfőzzük, majd ha langyosra hűlt, belekeverjük a margarint.
Ha a tészta is kihűlt , megtöltjük a krémmel, és megrakjuk a gyümölcsökkel. Tetejét zselatinnal fedjük be.

Megjegyzések