Almás diós csokis szelet



Hozzávalók:

1 db tojás
20 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
30 dkg lé dús alma reszelve
15 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
1 tk őrölt kávé(elmaradhat)
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
3 dkg vaj


Elkészítése:

A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük.

A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához.

Fakanállal szépen hozzá forgatjuk.

20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,a tésztát bele öntjük,elsimítjuk.

200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A sütés vége felé alufóliával betakarjuk.

A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk.

A vajat a csokoládéval mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.

Dermedés után a süteményt kockákra vágjuk. 

Megjegyzések