Sajtos karfiol csőben sütve






Hozzávalók
1 fej karfiol
8 dkg vaj (+ a formához)
3 ek liszt
5 dl tej

bors
10 dkg cheddar sajt (lereszelve)
1 ek zsemlemorzsa


Elkészítése
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben felpuhára

1. A serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, világosra pirítjuk rajta a lisztet, majd fokozatosan és folyamatosan keverve hozzáöntjük a hideg tejet. Megsózzuk, megborsozzuk, és kis lángon selymesre főzzük a besamelt. Beleszórjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg felolvad.

2. A karfiolt vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a sajtmártást, rászórjuk vékonyan a zsemlemorzsát, a tetejére morzsoljuk a maradék vajat.

3. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt barnára pirítjuk.

Megjegyzések