Hozzávalók
500 g darált marhacomb
1 ek ketchup
1 ek dijoni mustár
1 ek worcestershire-szósz
1 db tojássárgája
1 közepes fej reszelt lila hagyma
2 gerezd reszelt fokhagyma
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1 dl olívaolaj (a sütéshez)
Az összeállításhoz
6 db hamburger zsemle
12 dkg cheddar sajt
1 közepes fej jégsaláta
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
1. húspogácsához valókat bekeverjük, hűtőbe tesszük egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek
2. A hamburgerszószt elkészítjük.
3. Egy serpenyőt (grill) nagyon vékonyan kiolajozunk, felforrósítjuk, majd a formázott húspogácsákat hirtelen mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük nagy lángon, majd mérsékeljük, és tovább sütjük 3-4 percig oldalankén
4. A sajtszeletek ráhelyezzük amikor még a serpenyőben van a hús, hogy kissé ráolvadjon a húsra.
5. A zsemléket kettévágjuk, a belső részét megpirítjuk. A hagymát vagy lilahagymát vastagabb karikákra vágjuk, a salátát felcsíkozzuk. A zsemle alsó részét megkenjük a szósszal, rákerül a saláta, majd a hús, majd végül a hagyma. Ha valaki jó sok szósszal szereti, tegyen még a húsra is.
A zsemle külön cikkben elérhető
1 ek ketchup
1 ek dijoni mustár
1 ek worcestershire-szósz
1 db tojássárgája
1 közepes fej reszelt lila hagyma
2 gerezd reszelt fokhagyma
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1 dl olívaolaj (a sütéshez)
Az összeállításhoz
6 db hamburger zsemle
12 dkg cheddar sajt
1 közepes fej jégsaláta
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
1. húspogácsához valókat bekeverjük, hűtőbe tesszük egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek
2. A hamburgerszószt elkészítjük.
3. Egy serpenyőt (grill) nagyon vékonyan kiolajozunk, felforrósítjuk, majd a formázott húspogácsákat hirtelen mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük nagy lángon, majd mérsékeljük, és tovább sütjük 3-4 percig oldalankén
4. A sajtszeletek ráhelyezzük amikor még a serpenyőben van a hús, hogy kissé ráolvadjon a húsra.
5. A zsemléket kettévágjuk, a belső részét megpirítjuk. A hagymát vagy lilahagymát vastagabb karikákra vágjuk, a salátát felcsíkozzuk. A zsemle alsó részét megkenjük a szósszal, rákerül a saláta, majd a hús, majd végül a hagyma. Ha valaki jó sok szósszal szereti, tegyen még a húsra is.
A zsemle külön cikkben elérhető
Megjegyzések
Megjegyzés küldése