Hamburger pogácsa



Hozzávalók

 500 g darált marhacomb
 1 ek ketchup
 1 ek dijoni mustár
 1 ek worcestershire-szósz
 1 db tojássárgája
 1 közepes fej reszelt lila hagyma
 2 gerezd reszelt fokhagyma
só ízlés szerint


 frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
 1 dl olívaolaj (a sütéshez)


Az összeállításhoz
 6 db hamburger zsemle
 12 dkg cheddar sajt
 1 közepes fej jégsaláta
 1 közepes fej vöröshagyma


Elkészítés

1. húspogácsához valókat bekeverjük, hűtőbe tesszük egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek

2. A hamburgerszószt elkészítjük.
3. Egy serpenyőt (grill) nagyon vékonyan kiolajozunk, felforrósítjuk, majd a formázott húspogácsákat hirtelen mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük nagy lángon, majd mérsékeljük, és tovább sütjük 3-4 percig oldalankén

4. A sajtszeletek ráhelyezzük amikor még a serpenyőben van a hús, hogy kissé ráolvadjon a húsra.
5. A zsemléket kettévágjuk, a belső részét megpirítjuk. A hagymát vagy lilahagymát vastagabb karikákra vágjuk, a salátát felcsíkozzuk. A zsemle alsó részét megkenjük a szósszal, rákerül a saláta, majd a hús, majd végül a hagyma. Ha valaki jó sok szósszal szereti, tegyen még a húsra is.

A zsemle külön cikkben elérhető








Megjegyzések