Sajtkrémleves




Hozzávalók

A leveshez
10 dkg vaj
1 db leveskocka (zöldséges)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (aki szereti, de nem feltétlenül kell bele)
2 evőkanál zabpehelyliszt
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt (vagy ementáli)
10 dkg parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
6 dl víz
A tálaláshoz
4 szelet kenyér (pirítva)
2 ek olívaolaj




Elkészítése

A vajat felforrósítjuk, közben a hagymát apró kockára vágjuk. Ha a vaj már meleg, beletesszük a vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is beletesszük.
Ezután tesszük bele a 2 evőkanál lisztet, és világos rántást készítünk.
A leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a lereszelt sajtokat, és lassan főzzük, amíg a sajt felolvad.
Lassan hozzáadjuk a rántást, és kevergetve összevegyítjük.
Fűszerezzük ízlés szerint.
Tálalhatjuk, pirított kenyérkockával vagy szeletelt parmezánnal, tökmaggal.

Megjegyzések