Hozzávalók 4 adaghoz
5 db tojás
10 dkg cukor
20 dkg dió (darált)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
2 ek rum (vagy rumaroma)
1 csipet só
25 dkg nutella (a kenéshez)
Elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral, meg a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, meg a rumot.
A fehérjét kemény habbá verjük, az 1/3-val fellazítjuk a diós masszát, majd a maradékkal óvatosan összeforgatjuk.
Egy téglalap alakú formát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy kicsit túllógjon a tepsi szélén.
Beleöntjük a tésztát a tepsibe, és mikróba rakva, közepes teljesítményen 9 percig sütjük.
Hagyjuk a formában 5 percig, majd a papír segítségével kiemeljük a tepsiből, és ráborítjuk a tálcára, amin szervírozni fogjuk (óvatosan, mert nagyon forró).
Amikor teljesen lehűlt, bekenjük a krémmel, és ízles szerint díszítjük.
tepsi mérete: 21x11x7 cm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése