Kaszinótojás






   A tojáshoz

4 db tojás
4 dkg vaj
0.5 kk fehér bors
0.5 kk só
1 kk mustár
1 ek majonéz
A bevonathoz
2 ek majonéz
1 ek tejföl
só ízlés szerint
1 kávéskanál mustár (ízlés szerint)
0.25 kk citromlé
3 csipet cukor


A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)
A vajat habosra keverjük.
A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól összedolgozzuk.
A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
Franciasaláta ágyon tálaljuk

Megjegyzések