Mindenmentes bögrés süti




Hozzávalók

1 db tojás
3 evőkanál gesztenyeliszt
30 ml rizstej (kb.)
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 teáskanál xilit (egy a tésztába, egy a kakaóhoz)
1 csipet só
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál mogyoróvaj (törökmogyoróvaj)


Elkészítése

Egy bögrében/müzlis tálban keverjük össze az egész tojást a rizstejjel, csipet sóval, szódabikarbónával, gesztenyeliszttel és xilittel.
Tegyük a mikróba 40-60 másodpercre a legmagasabb fokozaton (ez nálam 1000 W) attól függően, hogy inkább brownie szerű vagy szilárdabb süteményt szeretnénk.
Keverjük el a kakaóport és xilitet egy kevés meleg vízben.
Borítsuk egy tányérra a sütinket, majd csorgassunk rá a kakaós mázból és törökmogyoróvajból. (Amennyiben ez az összetevő nem áll rendelkezésre, elkészíthetjük otthon is egy nagy teljesítményű aprító segítségével. A pörkölt, héjától megfosztott törökmogyorót tegyük az aprítóba, majd több részletben pürésítsük. Ha szükséges, adhatunk hozzá mogyoróolajat vagy más semleges olajat.)

Megjegyzések