Fasírt



Hozzávalók

60 dkg darált sertéshús
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 ek fűszerpaprika
1 db zsemle
1 dl tej
bors ízlés szerint
só ízlés szerint


Elkészítése

A darált húst egy keverőtálba rakjuk, és egy hagymát nagy lyukú reszelőn ráreszelünk. Majd egy gerezd fokhagymát is hozzáreszelünk, vagy rányomunk.
A két tojást is a húshoz adjuk.
Sózzuk-borsozzuk, és a fűszerpaprikával is megszórjuk.
A zsemlét kis kockákra felvágjuk, és egy kis edényben felöntjük kevés tejjel. Pont annyival csak, amennyit könnyen felvesz a zsemle, és megpuhítja azt. Majd ezt a kenyérmasszát is a húshoz adjuk, amit aztán jól összekeverünk.
Bő olajban kisütjük a dió nagyságúra formált fasírtokat.

Megjegyzések