Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
1-1 db zöld és piros paprika
2 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gezerd fokhagyma
1 ek olaj
só
őrölt bors
1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.
Ezután bele tesszük a csirkemájat (csíkokra is vághatjuk), felöntjük kb 1 dl forró vízzel,fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsumázott,felszeletelt zöldpaprikákat, a paradicsomot, a megtört fokhagymát.
A főzés végén megszórjuk piros paprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Fontos, hogy a csirkemájat főzés közben ne fűszerezzük, mert kesernyés ízt kaphat
Megjegyzések
Megjegyzés küldése