Csirkemáj magyarosan






Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj
1-1 db zöld és piros paprika
2 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gezerd fokhagyma
1 ek olaj

őrölt bors
1 tk őrölt pirospaprika


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.

Ezután bele tesszük a csirkemájat (csíkokra is vághatjuk), felöntjük kb 1 dl forró vízzel,fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsumázott,felszeletelt zöldpaprikákat, a paradicsomot, a megtört fokhagymát.

A főzés végén megszórjuk piros paprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Fontos, hogy a csirkemájat főzés közben ne fűszerezzük, mert kesernyés ízt kaphat

Megjegyzések