Hozzávalók:
7 db tojás
1 pohár tejföl
3 evőkanál liszt
2 evőkanál étolaj
1 csokor apróra vágott petrezselyem
só
őrölt fehérbors
16 szelet szögletes gépsonka
25 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk két csík alufóliával gondosan, hogy középen jól fedje egymást. A fólia sokkal hosszabb legyen, mint a tepsi. Kikenjük étolajjal és előmelegítjük.
Ezalatt az omletthez valókat jól kikeverjük, majd a forró tepsibe öntjük.
Lassan, kb. 20 percig sütjük. Ha kész, a fólia segítségével asztalra tesszük, és gyorsan 4 sorban megrakjuk a sonkával, majd megszórjuk a sajttal.
Végül a fólia segítségével szorosan, mint a piskótatekercset, feltekerjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a fóliát óvatosan eltávolítva kissé ferde, nem túl vékony szeletekre vágjuk. Leszárított salátalevelekkel bélelt tálcára rendezzük.
Zsúrkenyérrel, paradicsommal kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése