Tojás rolád



Hozzávalók: 

7 db tojás
1 pohár tejföl
3 evőkanál liszt
2 evőkanál étolaj
1 csokor apróra vágott petrezselyem

őrölt fehérbors
16 szelet szögletes gépsonka
25 dkg reszelt füstölt sajt


Elkészítése: 

Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk két csík alufóliával gondosan, hogy középen jól fedje egymást. A fólia sokkal hosszabb legyen, mint a tepsi. Kikenjük étolajjal és előmelegítjük.

Ezalatt az omletthez valókat jól kikeverjük, majd a forró tepsibe öntjük.

Lassan, kb. 20 percig sütjük. Ha kész, a fólia segítségével asztalra tesszük, és gyorsan 4 sorban megrakjuk a sonkával, majd megszórjuk a sajttal.

Végül a fólia segítségével szorosan, mint a piskótatekercset, feltekerjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a fóliát óvatosan eltávolítva kissé ferde, nem túl vékony szeletekre vágjuk. Leszárított salátalevelekkel bélelt tálcára rendezzük.

Zsúrkenyérrel, paradicsommal kínáljuk.





Megjegyzések