Hozzávalók 4 személyre
4 tojássárgája
2 tk mustár
Só
Bors
3 dl étolaj
1 tk citromlé
Elkészítés:
A friss tojásokat válaszd ketté, a sárgákat rakd egy keverőtálba. Arra vigyázz, hogy tojáshéj véletlenül se kerüljön bele. Add hozzá a mustárt, és kézi vagy gépi habverővel keverd addig, amíg homogén nem lesz. Először cseppenként, majd vékony sugárban öntsd hozzá az olajat. Nagyon fontos, hogy ne rakd bele mindet egyszerre, várd meg, amíg a tojás felveszi. Ízesítsd sóval, borssal, végül pedig a citromlevet öntsd hozzá. Dolgozd jó krémesre.
Közben kóstolgasd, nyugodtan változtass a majonéz fűszerezésén. Érdemes a hozzávalókat elkészítés előtt legalább fél óráig a hűtőben tárolni, úgy még selymesebb lesz. Ha édesebben szereted, egy kávéskanál porcukrot is tehetsz hozzá. Amennyiben túl sok olajat öntesz hozzá, és az kicsapódik, keverd addig, amíg krémessé nem válik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése