4 db tojásfehérje
· 20 dkg porcukor (átszitálva)
· 1 evőkanál étkezési keményítő
· 1 teáskanál só
opcionálisan a díszítéshez:
· ételfesték
· dekorgyöngyök
· kókuszreszelék
Elkészítés:
· A tojásfehérjét a sóval verjük fel habverővel. Ehhez adjuk hozzá a porcukor felét, majd verjük tovább félkeményre.
· Mikor elérte ezt az állagot, adjuk hozzá a keményítőt és a porcukor másik felét és verjük fel most már egészen keményre.
· Fontos, hogy tényleg elég kemény legyen a hab, különben szét fog folyni a tepsiben.
· Ha színezni szeretnénk, akkor válasszunk le annyi részt a habból, ahány színünk van. Keverjük el az ételfestékkel a habot, majd töltsük meg a habzsákunkat és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk bele a habcsókokat és egy kis kanál segítségével lapítsuk ki.
· Kedvünkre díszíthetjük őket még dekor cukorkával is.
· A 180 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd az idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, de a tallérok maradjanak még bent 20-30 percet szárdani.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése