Gluténmentes epres pite

Tésztához:


A tésztához:

· 30 dkg rizsliszt
· 2 nagy tojás
· 13 dkg olvasztott vaj
· 1 evőkanál porcukor
· csipet só

Krémhez:

· 2 evőkanál cukor
· 1 fél tasak vaníliás pudingpor
· 1 fél tasak epres pudingpor
· 2 dl *tej
· 1 dl tejszín
· 500 g eper

·
Elkészítés:

· a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze egy pici vízzel, hogy ne ragadjon
· az összegyúrt tésztát csomagoljuk folpack fóliába és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
· Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
· A pihentetési idő leteltével nyújtsuk ki a tésztánkat, és tegyügy az előkészített formába.
· Süssük készre a tésztát, és hűtsük ki.
· Közben elkészíthetjük a krémet.
A pudingporhoz adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük ki a tejjel és a tejszínnel. Főzzük sűrűre, majd adjuk hozzá az összetört epret is. Hűtsük ki. Kenjük meg a pite tetejét a krémmel, majd másnapig tegyük a hűtőbe. Eperrel díthetjük.



Megjegyzések