Gluténmentes almatorta




Hozzávalók: 8 – 10 szelet

· 2 db alma vékonyan szelve
· édesítőszer (pl. steviás paleo sweetet)
· 10 dkg vaj vagy margarin (Liga laktózmentes sütőmargarin)
· 12-15 dkg mandulaliszt
· 2 teáskanál útifű maghéj
· 1 teáskanál bambuszrost liszt
· 1 csomag sütőpor
· citrom reszelt héja vagy rumaroma
· 2 db tojás
· 1 dl tej vagy cukormentes kókusz ital
· fahéj (ízlés szerint)


Elkészítés:

· Egy kb. 16 – 18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. Az almákat meghámozzuk, és rászeleteljük a papírra, majd megszórjuk a fahéjjal és meglocsoljuk paleo sweettel /steviás/.
· A 10 dkg vajat vagy margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót.
· Jól kikeverjük, majd az alma tetejére öntjük.
· Előmelegített sütőben közepes lángon, kb. fél óra alatt készre sütjük.
· Ha kihűlt, hirtelen mozdulattal tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre.
· A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és megszórhatjuk még mandulaliszttel vagy aprított mandulával, őrölt dióval.




Megjegyzések