Frankfurti leves



Hozzávalók

½ fej kelkáposzta
2 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
Pirospaprika
Krumpli
virsli
tejföl

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítom, majd felszeletelem . A hagymát finomra vágom.  A zöldségeket kevés olajon megpárolom .A káposztát sós ( ételízesítős ) vízben megfőzöm félpuhára, majd a zöldségeket is hozzáadom. Ekkor kerül bele a falatnyi kockákra vágott krumpli. Ha a krumpli is megpuhult, jöhet a felkarikázott virsli is.  Készre főzöm, végül pirospaprikás rántással behuzatom. A legvégen hozzáadom az ízlés szerinti mennyiségű tejfölt is. A hőkiegyenlítésről ne feledkezz el. 


Megjegyzések