Foszlós briós

Hozzávalók


§  

1 dl tej (+ kb. 1 dl tej ha szükseges, függöen tojastol, liszttöl)
 2 db tojás
 15 dkg vaj (olvasztott)
 10 dkg cukor
 55 dkg finomliszt

 2.5 dkg friss élesztő
Kenéshez

 3 ek cukor (kristály, a tetejére) 
1 db tojás




Elkészítése

1. A tészta hozzávalóit megdagasztjuk, kelesztjük. Jó lágy tésztát kapunk.

2. Majd átgyúrjuk, 8 egyenlő darabra vágjuk.

3. Hosszú hurkákat sodrunk, és 3 ujjunk közé csípve, feltekerjük, a tészta végét a tésztacsiga alá hajtjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.

5. Amikor bekapcsoljuk a sütőt, azonnal betesszük a briósokat.

6. Majd kb. 10 perc elteltével, miután megkeltek a melegedő sütőben, megkenjük mindegyiket felvert tojással, és megszórjuk cukorral a tetejüket. Kis vizet permetezünk a sütőbe.

7. Addig sütjük, míg aranyszínűek lesznek.

 sütési hőfok: 180°C

 sütési mód: hőlégkeveréses



Megjegyzések