Hozzávalók
1. A tészta hozzávalóit megdagasztjuk, kelesztjük. Jó lágy tésztát kapunk.
2. Majd átgyúrjuk, 8 egyenlő darabra vágjuk.
3. Hosszú hurkákat sodrunk, és 3 ujjunk közé csípve, feltekerjük, a tészta végét a tésztacsiga alá hajtjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.
5. Amikor bekapcsoljuk a sütőt, azonnal betesszük a briósokat.
6. Majd kb. 10 perc elteltével, miután megkeltek a melegedő sütőben, megkenjük mindegyiket felvert tojással, és megszórjuk cukorral a tetejüket. Kis vizet permetezünk a sütőbe.
7. Addig sütjük, míg aranyszínűek lesznek.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
§
1 dl tej (+ kb. 1 dl tej ha szükseges, függöen tojastol, liszttöl)
2 db tojás
15 dkg vaj (olvasztott)
10 dkg cukor
55 dkg finomliszt
2.5 dkg friss élesztő
1 dl tej (+ kb. 1 dl tej ha szükseges, függöen tojastol, liszttöl)
2 db tojás
15 dkg vaj (olvasztott)
10 dkg cukor
55 dkg finomliszt
2.5 dkg friss élesztő
Kenéshez
3 ek cukor (kristály, a tetejére)
3 ek cukor (kristály, a tetejére)
1 db tojás
Elkészítése
Elkészítése
1. A tészta hozzávalóit megdagasztjuk, kelesztjük. Jó lágy tésztát kapunk.
2. Majd átgyúrjuk, 8 egyenlő darabra vágjuk.
3. Hosszú hurkákat sodrunk, és 3 ujjunk közé csípve, feltekerjük, a tészta végét a tésztacsiga alá hajtjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.
5. Amikor bekapcsoljuk a sütőt, azonnal betesszük a briósokat.
6. Majd kb. 10 perc elteltével, miután megkeltek a melegedő sütőben, megkenjük mindegyiket felvert tojással, és megszórjuk cukorral a tetejüket. Kis vizet permetezünk a sütőbe.
7. Addig sütjük, míg aranyszínűek lesznek.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Megjegyzések
Megjegyzés küldése