Ferrero rocher házilag



Hozzávalók:

· 25 dkg csokis vagy mogyorós nápolyi
· 12,5 dkg Nutella
· 20 dkg pörkölt földimogyoró
· 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

: A csokis vagy mogyorós nápolyit egy késes robotgéppel morzsásra mixeljük, a tartalmát egy tálba tesszük. A pörkölt földimogyorót 3 részre osztjuk, 1 adagot félreteszünk, 2 részt pedig a késes robotgéppel összeaprítunk, majd a felét a nápolyimorzsához adjuk, összekeverjük, hozzáadjuk a Nutellát is, és kézzel összedolgozzuk. Ha nagyon puha, akkor 10 percre hűtőbe tesszük, hogy formázható legyen a brutális csokis masszánk.

Kisebb diónyi adagokat csípünk a masszából, golyót formázunk belőle úgy, hogy a közepébe 1 szem egész mogyorót teszünk.

Az étcsokoládét megolvasztjuk gőz fölött, majd a golyóbisokat megforgatjuk benne, és a félretett maradék aprított mogyoróban meghempergetjük. Tányérra vagy tálcára tesszük, és egy kis időre a hűtőbe rakjuk, hogy a csoki kellően megdermedjen.


Megjegyzések