Fehér kenyér


Hozzávalók:
    • 50 dkg finomliszt vagy kenyérliszt
    • 1 ek. só
    • 3 dl víz
    • 2 dkg éleszto
    • 1 ek. cukor
    • 3 ek.  olaj
Elkészítés:
    1. 2 dl langyos vízben 1 ek. cukorral felfuttatjuk az élesztot.
    2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztot és dagasztani kezdjük.
    3. Hozzáadunk még 1 dl langyos vizet és 1 ek sót, majd tovább dagasztjuk.
    4. Ha már összeállt, hozzáadunk 3 ek. olajat, és szálasra dagasztjuk.
    5. Fél órát kelesztjük.
    6. Visszagyúrjuk.
    7. Tetejét bevágjuk, enyhén bevizezzük.
    8. Egy kivajazott, lisztezett jénaiba tesszük és lefedjük.
    9. Hideg sütobe tesszük.
    10. Ha elérte a 200 fokot, onnantól számolva 15-20 percig sütjük holégkeveréssel.
    11. Levesszük a jénai tetejét, és további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.


Megjegyzések