Hozzávalók:
• 50 dkg finomliszt vagy kenyérliszt
• 1 ek. só
• 3 dl víz
• 2 dkg éleszto
• 1 ek. cukor
• 3 ek. olaj
Elkészítés:
1. 2 dl langyos vízben 1 ek. cukorral felfuttatjuk az élesztot.
2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztot és dagasztani kezdjük.
3. Hozzáadunk még 1 dl langyos vizet és 1 ek sót, majd tovább dagasztjuk.
4. Ha már összeállt, hozzáadunk 3 ek. olajat, és szálasra dagasztjuk.
5. Fél órát kelesztjük.
6. Visszagyúrjuk.
7. Tetejét bevágjuk, enyhén bevizezzük.
8. Egy kivajazott, lisztezett jénaiba tesszük és lefedjük.
9. Hideg sütobe tesszük.
10. Ha elérte a 200 fokot, onnantól számolva 15-20 percig sütjük holégkeveréssel.
11. Levesszük a jénai tetejét, és további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése