Hozzávalók a tésztához
70 dkg liszt
1 + ½ margarin
2 dkg élesztő
1 sütőpor
1 dl tej
5 dkg cukor
2 tojássárgája
1 kis flakon rumaroma
tejföl
Hozzávalók a töltelékhez
50 dkg darált dió
22 dkg porcukor
1 üveg baracklekvár
Elkészítése
Az élesztőt futtasd fel a meglangyosított cukros tejben. Addig morzsold el a margarint a liszttel, add hozzá a többi anyagot, a megkelt élesztőt, és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető, de ne lágy tésztát kapj.
4 cipót formázz a tésztából. Kizsírozott tepsiben szépen rétegezd az anyagokat. Minden réteg után szurkáld meg kicsit, hogy ne repedezzen meg a sütid.
Fontos, hogy hideg sütőben kezd el sütni!
160-170°-on kb 1 óra alatt elkészül. Lassan hűtsd ki. Addig olvassz fel 2 tábla ét tortabevonót 1 dl vízben. Forralni nem szabad, mert fénytelen lesz.
Kend rá a kihűlt sütire, és még a lágy csokiba karcold bele a szeletek helyét, így nem repedezik össze a csoki a végén.
Kellemes sütögetést kívánok!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése