Hozzávalók 4 főre
60 dkg csirkemell filé,
só, őrölt fekete bors,
1 mokkáskanál
tört chili paprika,
1 dl olaj,
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
A polentához
20 dkg kukoricadara,
só,
1 evőkanál Bazsalikom,
10 dkg vaj
Elkészítés
A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd lapjában bevágva kiterítjük, kissé kiverjük. Sóval, borssal a chili paprikával és a gyömbérrel bedörzsöljük az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 1 órán át érleljük. Közben a kukoricadarát 6 dl forrásban lévő, enyhén sós vízben kevergetve 3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, a vaj felét meg a bazsalikomot belekeverjük és fedő alatt hagyjuk duzzadni. Mielőtt teljesen kihűlne, egy tepsire simítjuk. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval kerek pogácsákat szaggatunk belőle, majd a maradék forró vajon oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk őket. A csirkenmellet forró serpenyőben, a pácoláshoz használt olajjal locsolgatva, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor a csirkét vékonyan fölszeleteljük, majd a polentával körítve tálaljuk.
Elkészítés
A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd lapjában bevágva kiterítjük, kissé kiverjük. Sóval, borssal a chili paprikával és a gyömbérrel bedörzsöljük az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 1 órán át érleljük. Közben a kukoricadarát 6 dl forrásban lévő, enyhén sós vízben kevergetve 3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, a vaj felét meg a bazsalikomot belekeverjük és fedő alatt hagyjuk duzzadni. Mielőtt teljesen kihűlne, egy tepsire simítjuk. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval kerek pogácsákat szaggatunk belőle, majd a maradék forró vajon oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk őket. A csirkenmellet forró serpenyőben, a pácoláshoz használt olajjal locsolgatva, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor a csirkét vékonyan fölszeleteljük, majd a polentával körítve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése