Túró torta



Az alaphoz

  50 dkg tehéntúró
  12.5 dkg vaj
  20 dkg porcukor
  3 ek tejföl
  1 csomag vaníliás cukor
  1 citromból nyert citromlé
  1 citromból nyert citromhéj
  3 teáskanál zselatin
  1.5 dl tej

A tetejére

  1 tasak gyümölcskocsonya por (piros vagy színtelen)
  2 közepes db őszibarack (vagy más gyümölcs, ízlés szerint)



1.     A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
2.     Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3.     3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
4.     A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
5.     A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
6.     Hűtőben tároljuk.

Megjegyzések