Az alaphoz
50 dkg tehéntúró
12.5 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
3 teáskanál zselatin
1.5 dl tej
A tetejére
1 tasak gyümölcskocsonya por (piros vagy színtelen)
2 közepes db őszibarack (vagy más gyümölcs, ízlés szerint)
1. A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3. 3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
4. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
5. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
6. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése