Rostonsült halfilé fűszeres köntösben


Hozzávalók 4 főre:
4 szálkamentes tengeri halfilé
só, Lucullus őrölt fehérbors
fél citrom kifacsart leve
5 dkg vaj
a fűszerbundához:
2 szelet száraz fehér kenyér,
3-4 evőkanál olívaolaj
1 tasak Lucullus Halak fűszersó



Elkészítés:
A halat szobahőmérsékleten fölengedjük, leöblítjük, leszárogatjuk. Sóval, borssal behintjük, a citromlével meglocsoljuk. A vajat serpenyőben fölmelegítjük, a a halfiléket belefektetjük,  oldalanként kb. 3-4 perc alatt megsütjük, majd egy lapos tepsire fektetjük.

A fűszerbundához a száraz kenyeret megreszeljük vagy összemorzsoljuk, a fűszersóval összedolgozzuk.

A fűszerbundát a halszeletekre halmozzuk, egy kicsit rá is nyomkodjuk, forró grillsütőben a fűszerbundát kissé rápirítjuk.

Megjegyzések