Red velvet torta





1. A piskótához
2. 300 g búzaliszt (BL55)
3. 10 g holland kakaópor
4. 115 g vaj
5. 20 dkg porcukor
6. 1 evőkanál vanília eszencia
7. 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
8. 5 g só
9. 250 ml író
10. 4 evőkanál ételfesték - piros
11. 5 g szódabikarbóna
12. 5 g ételecet (10%-os)
13. A krémhez
14. 250 g mascarpone
15. 130 g porcukor
16. 1 evőkanál vanília eszencia
17. 400 ml habtejszín (30-32%-os)
A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tovább keverjük.
Az íróhoz adjuk a sót, és a színezőt alaposan elkeverjük majd ezt is a vajas masszához öntjük, elkeverjük. (Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted.)
Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet, és csomómentesre elkeverjük.

A szódabikarbónát, és az ecetet egy kis tálban elkeverjük (pezsegni fog), majd ezt is a tésztához adjuk, alaposan elkeverjük,
És mehet a vajjal kikent lisztezett tortaformákba. Mivel nekem egy tortaformám van, így a tésztát, hogy tuti egyforma legyen mind a három lap, mérleg segítségével elosztottam, külön kis tálkákban és egymás után sültek meg.

175 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortalapokat. (Egy tortalap sül meg 20 perc alatt, persze ha van 3 forma és befér a sütőbe, akkor a 3 sül meg annyi idő alatt.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a közepe is. Ha igen akkor kivesszük rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral csomómentesre kikeverjük, a tejszínt kemény habbá verjük. (Csak a jól lehűtött tejszínt lehet felverni!) Majd több részletben a mascarponéhoz adjuk, elkeverjük.
Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát. A krémmel a külső részét is bevonjuk.

Megjegyzések