Rakott káposzta




Kb 1kg káposzta (édes)

2-3 citrom

1/2 kg barnarizs

3 db vöröshagyma

2-3 fokhagyma

pirospaprika, bazsalikom őrölt kömény, darált pritaminpaprika (elhagyható)

1 csomag magyaros vagy gyrosos szejtán vagy 1 csomag natur tofu



tejföl

2 evőkanál extraszűz olivaolaj


Elkészítés:
A rizst leforrázzuk és 2-3 órát állni hagyjuk. Utána szűrőkanálban
lemossuk. A sütőben kb egy óra alatt, legkisebb lángon, megpároljuk
annyi vízben, hogy egy kisujjnyira ellepje.

A káposztát felszeleteljük, gyengén lesózzuk és a citromokat
rácsavarjuk. Majd kicsit állni hagyjuk, közben átkeverjük.

A hagymából, fűszerekből bővebb lére eresztett pörköltalapot
készítünk vízzel és miután levettük a tűzről az edényt, beletesszük a
kockára vágott szejtánt, majd az olivaolaj felét.

Ha tofuval készítjük, akkor a tofut 1 cm-es kockákra vágjuk,
meglocsoljuk Tamari szójaszósszal (elhagyható) és a fele olivaolajon
picit átsütjük. Ezt tesszük a pörköltalaphoz.

Ezután már csak a tepsibe rétegeljük. Először káposztát, rizst, majd a
pörköltet és így folytatjuk, amíg van belőle. A káposzta levét is ráöntjük.
Tetjére vegitejfölt teszünk. Alufólia alatt sütjük.

Megjegyzések