Raffaello szelet




A tésztához:

12 db tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
30 dkg kókuszreszelék
15 dkg liszt
1 sütőpor

A krémhez:

12 tojássárgája
3 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
37 dkg margarin
25-30 dkg porcukor
vanília aroma
A díszítéshez:

kókuszreszelék
mogyoró


Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 1/3 részét rákenjük. 150 fokon világosra sütjük.
A tészta masszából összesen 3 lapot sütünk.

A krémhez a tojássárgáját a pudingporral csomómentesre elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és felfőzzük.
A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt tojásos-pudingos masszát, a vanília aromát és az egészet habosra keverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel úgy,hogy a tetejére is maradjon belőle.
Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Mogyoróval díszítjük.

Megjegyzések