A
tésztához:
12
db tojásfehérje
30
dkg kristálycukor
30
dkg kókuszreszelék
15
dkg liszt
1
sütőpor
A
krémhez:
12
tojássárgája
3
csomag vaníliás pudingpor
7 dl
tej
37
dkg margarin
25-30
dkg porcukor
vanília
aroma
A díszítéshez:
kókuszreszelék
mogyoró
Elkészítés:
A
tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a
kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy
nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 1/3 részét rákenjük. 150
fokon világosra sütjük.
A
tészta masszából összesen 3 lapot sütünk.
A
krémhez a tojássárgáját a pudingporral csomómentesre elkeverjük, majd apránként
hozzáadjuk a tejet, és felfőzzük.
A
tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A
margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt
tojásos-pudingos masszát, a vanília aromát és az egészet habosra keverjük.
A
lapokat megtöltjük a krémmel úgy,hogy a tetejére is maradjon belőle.
Kókuszreszelékkel
megszórjuk.
Mogyoróval
díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése