Hozzávalók
30 dkg penne tészta
olívaolaj
1 kisebb fej fokhagyma
2 db szárított csilipaprika
25 dkg paradicsom
só
frissen őrölt bors
10 dkg parmezán sajt
néhány levél friss bazsalikom
egy maréknyi friss rukola
Elkészítés
Egy nagyobb edényben vizet forralunk és majdnem puhára ( al dente) főzzük a tésztát.
1. Egy másik edényben felhevítünk kevés olívaolajat, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Amikor aranybarnára sült, hozzáadjuk a mozsárban durvára őrölt szárított csilit, majd belekeverjük a kockára vágott paradicsomot.
2. Ha szükséges, felöntjük kevés vízzel. A szószt pépesre főzzük (habverővel kevergetve segíthetünk a pepesítésen.) Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. Amint kész a tészta, leszűrjük, majd rögtön a szószhoz adjuk, és keverünk rajta egyet. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a rukolát, majd kevés friss bazsalikommal díszítjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése