Tészta:
4
tojás
8
dkg cukor
10
dkg liszt
fél
csomag sütőpor
fél
dl olaj
2
evőkanál víz
2
dkg holland kakaópor
Krém:
20
deka mascarpone
1
csomag vaníliás pudingpor
5 dl
tej
2
evőkanál cukor
2 dl
habtejszín
1
csomag habfixáló
2
dkg porcukor
12
db Oreo keksz
Díszítés:
10
dkg étcsokoládé
5
dkg margarin
fél
dl olaj
A
tojásokat szétválasztom, a fehérjét a fele cukorral habbá verem. A sárgáját a
maradék cukorral a vízzel és az olajjal sűrűre kikeverem. A két masszát
összekeverem, a lisztes sütőport és a kakaóport hozzáadom. Kapcsos sütőpapíros
tortaformába 170°C-on kb. 30 percig sütöm. Amikor kisült kihűtöm, és a
tortalapot két lapra vágom.
A
következő krém kerül bele. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, amikor
kihűlt, a mascarponéval kikeverem. A tejszínt a fixálóval és porcukorral
felverem, és 3/4-ed részét a krémhez adom. Az Oreo kekszeket félbevágtam, az
egyik felét összetörtem és a krémbe kevertem. Az így elkészült krémnek a
felével a tortát megtöltöttem, a másik felét a tetejére és az oldalára kentem,
majd hűtőbe tettem. A gőz felett felolvasztott csokoládéval a tortát bevontam,
majd a maradék habbal és keksszel a torta tetejét díszítettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése