Olasz paradicsomleves gombás raviolival











Hozzávalók 4 főre

1 kg érett paradicsom (télen 1 liter 100%-os rostos paradicsomlé)
, 4 evőkanál olaj,
 2 evőkanál finomliszt,
 fél kiskanál só,
 fél kiskanál ételízesítő,
 2 evőkanál cukor,
 1 kiskanál Lucullus morzsolt bazsalikom, 
1 kiskanál Lucullus morzsolt oregano,
 2 gerezd zúzott fokhagyma,
 2 ág zellerzöld,
 15 dkg gombás ravioli (készen kapható)


Elkészítés

A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, cikkekre vágjuk és turmixoljuk. Átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk benne. A paradicsomlével fölöntjük, habverővel kevergetve fölforraljuk. Megsózzuk, az ételízesítőt beleszórjuk, a cukorral ízesítjük, a bazsalikommal, az oreganóval és a fokhagymával fűszerezzük, a zellerzöldet hozzáadjuk. Kis lángon 4-5 percig főzzük. A raviolit, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.

Tálaláskor a forró paradicsom levest a raviolival tálaljuk, mellé reszelt sajtot is kínálhatnk.

Megjegyzések