Hozzávalók 4 főre
1 kg érett paradicsom (télen 1 liter 100%-os rostos paradicsomlé)
, 4 evőkanál olaj,
2 evőkanál finomliszt,
fél kiskanál só,
fél kiskanál ételízesítő,
2 evőkanál cukor,
1 kiskanál Lucullus morzsolt bazsalikom,
1 kiskanál Lucullus morzsolt oregano,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
2 ág zellerzöld,
15 dkg gombás ravioli (készen kapható)
Elkészítés
A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, cikkekre vágjuk és turmixoljuk. Átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk benne. A paradicsomlével fölöntjük, habverővel kevergetve fölforraljuk. Megsózzuk, az ételízesítőt beleszórjuk, a cukorral ízesítjük, a bazsalikommal, az oreganóval és a fokhagymával fűszerezzük, a zellerzöldet hozzáadjuk. Kis lángon 4-5 percig főzzük. A raviolit, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
Tálaláskor a forró paradicsom levest a raviolival tálaljuk, mellé reszelt sajtot is kínálhatnk.
Elkészítés
A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, cikkekre vágjuk és turmixoljuk. Átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk benne. A paradicsomlével fölöntjük, habverővel kevergetve fölforraljuk. Megsózzuk, az ételízesítőt beleszórjuk, a cukorral ízesítjük, a bazsalikommal, az oreganóval és a fokhagymával fűszerezzük, a zellerzöldet hozzáadjuk. Kis lángon 4-5 percig főzzük. A raviolit, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
Tálaláskor a forró paradicsom levest a raviolival tálaljuk, mellé reszelt sajtot is kínálhatnk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése