Hozzávalók
Tészta:
6 db
tojás
150
g kristálycukor
150
g Nesquik kakaó
150
g vaj
150
g rétesliszt
1
csomag sütőpor
Töltelék:
750
ml tejföl
7
ev. Kanál porcukor
2-4
csomag habfixáló
Öntet:
4
ev. kanálvíz
100
gk ristálycukor
100
g csokoládé
250 ml
tejföl
Elkészítés
menete
A
tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a
tojássárgát, a kakaót és a puha vajat. A kapott, habos keverékbe belekeverjük a
sütőporral elkevert lisztet.
A
tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 23 x 33 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon
18-20 percig sütjük.
A
tésztát kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből (az alja kerül felülre),
majd félbe vágjuk.
A
tejfölt a porcukorral és a habfixálóval elkeverjük. Én 3 csomag habfixálót
használtam, és kellően sűrű krémet kaptam. Az egyik tésztalapot megkenjük a
tejfölös krémmel, majd lefedjük a másik tésztalappal.
A
vizet a cukorral felorraljuk, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig
keverjük, amíg egységes szószt nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről,
beleöntjük a tejfölt, alaposan eldolgozzuk, végül ezzel az öntettel locsoljuk
meg a sütemény tetejét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése