Nesquik szelet



Hozzávalók
Tészta:
6 db tojás
150 g kristálycukor
150 g Nesquik kakaó
150 g vaj
150 g rétesliszt
1 csomag sütőpor

Töltelék:

750 ml tejföl
7 ev. Kanál porcukor
2-4 csomag habfixáló
Öntet:
4 ev. kanálvíz
100 gk ristálycukor
100 g csokoládé
250 ml tejföl


Elkészítés menete

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, a kakaót és a puha vajat. A kapott, habos keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 23 x 33 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 18-20 percig sütjük.
A tésztát kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből (az alja kerül felülre), majd félbe vágjuk.
A tejfölt a porcukorral és a habfixálóval elkeverjük. Én 3 csomag habfixálót használtam, és kellően sűrű krémet kaptam. Az egyik tésztalapot megkenjük a tejfölös krémmel, majd lefedjük a másik tésztalappal.
A vizet a cukorral felorraljuk, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig keverjük, amíg egységes szószt nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, beleöntjük a tejfölt, alaposan eldolgozzuk, végül ezzel az öntettel locsoljuk meg a sütemény tetejét.

Megjegyzések