A
piskótához:
4 db
tojás
8
evőkanál cukor
2
evőkanál nescafé (folyékony állagban, vízben oldva)
2
evőkanál víz
8
evőkanál finomliszt
2
evőkanál kakaópor
1
csomag sütőpor
1
csipet só
A
krémhez:
3 db
tojássárgája
4
evőkanál cukor
2 vaníliás
cukor
1
vanília aroma
4 dl
tej
4
evőkanál liszt
15
dkg vaj
A
habhoz:
3
tojásfehérje
15
dkg cukor
A
tetejére:
2-3
evőkanál nescafé granulátum
A
felső lap locsolásához:
3 cl
feloldott nescafé és rumaroma keveréke
A
tojásfehérjéket egy csipet sóval, a cukorral kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a
tojások sárgáját, a nescafét, a vizet. A lisztet a kakaóport, sütőport
elkeverjük. Tovább keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos,
kakaós lisztet.A tészta masszát elfelezzük.Külön két lapot sütünk, 175 °C-ra
melegített sütőben, 22×34 cm-es tepsiben.Egyben is megsüthetjük, de ekkor
vízszintesen ketté vágjuk.
Krém
készítés:A tojás sárgákat a cukrokkal, tejjel, aromával, liszttel csomómentesre
keverjük, majd sűrűre felfőzzük.Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.Kihűtjük,
majd krémesre jól kihabosítjuk.A kihűlt egyik lapot egy tálcára
tesszük.Rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal.A tetejét rumaromás kávéval
meglocsoljuk egy ecset segítségével.A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett
kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.Egy villával megcifrázhatjuk.
Nescaféval megszórjuk. (A nescafét a habba is keverhetjük).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése