Négercsók


40 dkg cukor
  1 csomag vaníliás cukor
  150 ml víz
  2.5 ek zselatin
  5 evőkanál víz (hideg, a zselatinhoz)
  5 db tojásfehérje
  1 ek citromlé
  15 dkg kókuszreszelék
  20 dkg ostya (korong)
  40 dkg tortabevonó
  4 ek napraforgó olaj (vagy olvasztott vaj)

1.     A cukrokat a vízzel felforraljuk,1-2 percig főzzük, majd a tűzről levesszük, és hozzákeverjük az 5 kanál vízben feloldott zselatint. Már nem forraljuk, csak olvadásig keverjük a cukorszirupban.
2.     Langyosra hűtjük, (még ne szilárdúljon meg, de ne legyen meleg sem).
3.     A tojásfehérjét ízesítjük a citromlével, és elkezdjük felverni. A felénél hozzáöntjük a cukorszirupot és a kókuszt. Együtt kemény habbá verjük, és habzsákkal az ostyakorongokra nyomjuk a habos masszát.
4.     Hagyjuk szikkadni, míg felolvasztjuk a csokit, és az napraforgó olajjal vagy vajjal jól elkeverjük.
5.     A csokiba mártjuk a csókokat, tetejét megszórhatjuk még kókuszreszelékkel.
6.     Hűtőben dermesztjük 5-10 percig, míg megsziládul

Megjegyzések