40 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
150 ml víz
2.5 ek zselatin
5 db tojásfehérje
1 ek citromlé
15 dkg kókuszreszelék
20 dkg ostya (korong)
40 dkg tortabevonó
4 ek napraforgó olaj (vagy olvasztott vaj)
1. A cukrokat a vízzel felforraljuk,1-2 percig főzzük, majd a tűzről levesszük, és hozzákeverjük az 5 kanál vízben feloldott zselatint. Már nem forraljuk, csak olvadásig keverjük a cukorszirupban.
2. Langyosra hűtjük, (még ne szilárdúljon meg, de ne legyen meleg sem).
3. A tojásfehérjét ízesítjük a citromlével, és elkezdjük felverni. A felénél hozzáöntjük a cukorszirupot és a kókuszt. Együtt kemény habbá verjük, és habzsákkal az ostyakorongokra nyomjuk a habos masszát.
4. Hagyjuk szikkadni, míg felolvasztjuk a csokit, és az napraforgó olajjal vagy vajjal jól elkeverjük.
5. A csokiba mártjuk a csókokat, tetejét megszórhatjuk még kókuszreszelékkel.
6. Hűtőben dermesztjük 5-10 percig, míg megsziládul
Megjegyzések
Megjegyzés küldése