Mozzarellás csirkemell





Hozzávalók 4 főre:

60 dkg csirkemellfilé
10 dkg mozzarella sajt
1 csokor bazsalikom
2 evőkanál Lucullus Sült csirke fűszersó
5 evőkanál olíva olaj
5 dkg vaj

a mártáshoz

2 narancs
1,5 dl rostos narancslé
1 mokkáskanál csiliszósz


1 evőkanál étkezési keményítő





Elkészítés


A csirkemellfilét éles késsel felszúrjuk, az üreget kissé kitágítjuk. A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, a bazsalikom leveleket, megmossuk leszárogatjuk. A csirkemell zsebeibe egy-egy szelet sajtot és bazsalikomlevelet bujtatunk. A nyílást fogvájóval összetűzzük. Az így előkészített csirkemelleket a sült csirke fűszersóval bedörzsöljük, majd két evőkanál olívaolaj és a vaj keverékében aranysárgára sütjük.A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük, majd a csirkemell visszamaradó zsírjában kissé megfuttatjuk. A csiliszósszal ízesítjük, a narancslével fölöntjük, kissé beforraljuk, kevés sóval ízesítjük. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, a mártást ezzel sűrítjük.Tálaláskor a csirkemellet kissé ferdén fölszeleteljük, a narancsos mártással körülöntjük körítjük.

Megjegyzések