Mozart torta




Hozzávalók
Tészta:
5 db tojás
150 g kristálycukor
160 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
200 ml olaj
150 g darált dió
Krém:
500 ml tej
200 g kristálycukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
2 ev. Kanál kukoricakeményítő
250 g vaj


Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót.
Az így elkészített tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Ha már látjuk, hogy a tészta kezd felemelkedni, a sütési hőfokot 150 fokra csökkentjük és további kb. 25 percet sütjük.
A megsült tésztát két egyenlő részre vágjuk.
Elkészítjük a krémet: a tejbe beleszórjuk a cukrot és feltesszük főni. Ezután beleszórjuk a pudingport és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt és addig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz.
A vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a krémbe. A krémet addig kevergetjük-dolgozzuk, amíg tényleg sima és krémes nem lesz.
Elkezdjük a rétegezést: az egyik tésztalapra rátesszük a krém felét, elsimítjuk, lefedjük a másik tésztalappal, majd erre kenjük rá a maradék krémet. A tetejét darált dióval díszítjük. Felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!


Megjegyzések