Hozzávalók
Tészta:
5 db
tojás
150
g kristálycukor
160
g rétesliszt
1
csomag sütőpor
200
ml olaj
150
g darált dió
Krém:
500
ml tej
200
g kristálycukor
2
csomag vanília ízű pudingpor
2
ev. Kanál kukoricakeményítő
250
g vaj
Elkészítés
menete
A
tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a
sütőporral elkevert lisztet és a darált diót.
Az
így elkészített tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra
előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Ha már látjuk, hogy a tészta kezd
felemelkedni, a sütési hőfokot 150 fokra csökkentjük és további kb. 25 percet
sütjük.
A
megsült tésztát két egyenlő részre vágjuk.
Elkészítjük
a krémet: a tejbe beleszórjuk a cukrot és feltesszük főni. Ezután beleszórjuk a
pudingport és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt és addig főzzük,
amíg kellően sűrű nem lesz.
A
vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a krémbe. A krémet addig
kevergetjük-dolgozzuk, amíg tényleg sima és krémes nem lesz.
Elkezdjük
a rétegezést: az egyik tésztalapra rátesszük a krém felét, elsimítjuk, lefedjük
a másik tésztalappal, majd erre kenjük rá a maradék krémet. A tetejét darált
dióval díszítjük. Felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése