Mézeskalács golyók



  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor (csapott)
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (púpos)
  • 1 ek rum
  • 12,5 dkg margarin
  • 1/2 dl tej
  • A forgatáshoz:
  • 4 ek darált keksz ( púpos)
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék
  1. Az alapanyagokat egy kisebb tálba mérjük, majd alaposan összedolgozzuk. Diónyi adagokat veszünk ki belőle, és nedves tenyérrel mindből golyókat sodrunk.
  2. Egy tányérba szórjuk a darált kekszet, amiben elkeverjük a fűszerkeveréket. Megforgatjuk benne a golyókat, és azonnal kínáljuk.

Megjegyzések