40
dkg Mester süteményliszt
10
dkg porcukor
5
dkg margarin Hozzávalók:
2
egész tojás
1
evőkanál méz
1
kávéskanál szódabikarbóna
pici
tej
A
hozzávalókat összegyúrjuk, három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és
rizsliszttel megszórt tepsi (közepes méretű tepsi) hátán a lapokat megsütjük.
160 fokon 8-10 perc laponként.
A
krémhez:
½ liter tej
4
evőkanál rizsliszt
20
dkg vaj
20
dkg porcukor
3 tk
kakaó
1
csomag vaníliás cukor
A rizslisztet kevés hideg tejjel simára
keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, állandó keverés mellett felforraljuk,
néhány percig főzzük, majd lehűtjük.
A
krémhez a porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pépet és
tovább keverjük. Utána két részre osztjuk, egyikbe 3 tk kakaót, másikba egy
csomag vaníliás cukrot keverünk, és a krémet a lapok közé kenjük. Hűtőbe
tesszük. Tetejét egy éjszakára lenyomatjuk. Olvasztott étcsokival bevonjuk a
tetejét. Száradás után hosszúkás szeletekre vágjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése