Hozzávalók
50 dkg csirkemell filé
20 dkg darabolt paradicsom konzerv
15 dkg konzerv kukorica
25 dkg konzerv vörös bab
1 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt lm sajt
30 dkg gm penne száraz tészta
5 dl víz
2,5 dl lm tejszín
4 dkg taco fûszerkeverék
1 gerezd fokhagyma
3 ek aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint só és frissen õrölt chili
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlõvel szárazra törljük, vékony csíkokra vágjuk és némi zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
Ha megpirult felöntjük vízzel, tejszínnel, belekeverjük a fûszerkeveréket, hozzáadjuk a pennét és fedõvel lefedve, gyakori kevergetés mellett majdnem készre fõzzük a tésztát.
Mikor a tészta már majdnem kész, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a babot, a kukoricát, az aprított fokhagymát, ha szükséges sózzuk, adunk még hozzá chilit (vigyázzunk, mert ha a taco nagyon csípõs, nem biztos, hogy kell még hozzá chili), összekeverjük és készre fõzzük.
Amikor a tészta kellõen puha és a szósz is elnyerte a kívánt állagot, megszórjuk az ételt a reszelt sajttal, összeforgatjuk, hogy elolvadjon a sajt, végül meghintjük petrezselyemzölddel és jalapeno paprikával kínálhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése