Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 36 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
- 36 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor (helyettesítheted 1 tk szódabikarbónával)
- Tejföl
- 2 tojás
- 1 kg gyümölcs
A fenti anyagokból - a cukor kivételével- linzertészta állagú tésztát dolgozunk ki pici cukorral. 4 cipóra osztom. Nagyobb tepsi méretűre nbyújtom, megszórom szemlemorzsával, vagy darált kekszel, és eloszlatom rajta agyümölcs felét. Megszórom a cukor felével, ízlés szerint tehetsz rá fahéjat is, majd újra zsemlemorzsa következik, végül betakarom a másik cipóból nyújtott tésztalappal. Megszúrkálom, hogy ne repedjen meg, megkenem tojással, és előmelegített sütőben (170-180 fokon) szép aranybarnára sütöm.
Ha almából készítem, meghámozom az almát, káposztareszelőn lereszelem, és a cukorral megdinsztelt almád teszem a sütibe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése