Meggyes lepény



Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 36 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
  • 36 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor (helyettesítheted 1 tk szódabikarbónával)
  • Tejföl
  • 2 tojás
  • 1 kg gyümölcs

A fenti anyagokból - a cukor kivételével- linzertészta állagú tésztát dolgozunk ki pici cukorral. 4 cipóra osztom. Nagyobb tepsi méretűre nbyújtom, megszórom szemlemorzsával, vagy darált kekszel, és eloszlatom rajta agyümölcs felét. Megszórom a cukor felével, ízlés szerint tehetsz rá fahéjat is, majd újra zsemlemorzsa következik, végül betakarom a másik cipóból nyújtott tésztalappal. Megszúrkálom, hogy ne repedjen meg, megkenem tojással, és előmelegített sütőben (170-180 fokon) szép aranybarnára sütöm. 
            Ha almából készítem, meghámozom az almát, káposztareszelőn lereszelem, és a cukorral megdinsztelt almád teszem a sütibe.

Megjegyzések