Lángos




Hozzávalók:
  • 1 kg finom liszt
  • 1 kocka élesztő
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1/2 liter langyos tej
  • 1 ek só
Elkészítése:
Az élesztőt langos, cukros tejben felfuttatom ( addig pihenetem meleg helyen, míg jó habos nem lesz). A hozzávalókat alaposan kidagasztom, majd letakarva hűvős helyre teszem pihenni. Szépen meg fog kelni. Mindig kivehetsz belőle annyit, amennyir e éppen szükséged van, a többi akár egy hétig is eltartható. A tésztát ízesítheted, vagányabbá teheted egy kis fűszerezéssel. Én az olasz és a görög ízvilágot csempésztem bele egy kis őrölt rozmaring, oregánó, bazsalokom, szerecsendió formájában, de csak a fantáziád szab határt.
Ha meleg helyen keleszted, 1 órányi kelesztés után sütheted is. A maradék tésztát bátran tedd be a hűtőbe, 1 hétig fogyasztható marad.

Megjegyzések