Hozzávalók
Tészta:
6
dbtojás
8
ev. kanálkristálycukor
6
ev. kanállangyos víz
4
ev. kanálrétesliszt
1
csomagsütőpor
2
ev. kanálkakaó
Krém:
250
mlhabtejszín
50
g porcukor
70
g mascarpone (vagy krémesre dolgozott túró)
ízlés
szerint gyümölcs – málna, szeder…
Öntet:
100
g csokoládé
100
ml habtejszín
Elkészítés
menete
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a kristálycukrot és
egyenként a tojássárgát. Ezt követően hozzáadjuk a kakaót, utolsó lépésben
pedig a sütőpapírral
A
tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 200 fokra
előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Lehetőség szerint nagyobb tepsit
használjunk, így a tészta is vékonyabb lesz, 10 perc alatt pedig tökéletesen
megsül.
Miután
a tészta megsült, sütőpapírral együtt nedves kendőre tesszük, majd a
sütőpapírral és kendővel együtt felcsavarjuk és kihűtjük.
A
töltelékhez a habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a mascarpone
sajtot, majd krémesre dolgozzuk. A krémet rákenjük a tésztára, ízlés szerint
gyümölccsel is megszórhatjuk. Ha ezzel is végeztünk, felcsavarjuk
Kívülről
csokiöntettel bevonjuk: a habtejszínt felmelegítjük, beleszórjuk az apróra tört
csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése