Kinder pingui rolád




Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanállangyos víz
4 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
Krém:
250 mlhabtejszín
50 g porcukor
70 g mascarpone (vagy krémesre dolgozott túró)
ízlés szerint gyümölcs – málna, szeder…

Öntet:

100 g csokoládé
100 ml habtejszín


Elkészítés menete

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a kristálycukrot és egyenként a tojássárgát. Ezt követően hozzáadjuk a kakaót, utolsó lépésben pedig a sütőpapírral
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Lehetőség szerint nagyobb tepsit használjunk, így a tészta is vékonyabb lesz, 10 perc alatt pedig tökéletesen megsül.
Miután a tészta megsült, sütőpapírral együtt nedves kendőre tesszük, majd a sütőpapírral és kendővel együtt felcsavarjuk és kihűtjük.
A töltelékhez a habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, majd krémesre dolgozzuk. A krémet rákenjük a tésztára, ízlés szerint gyümölccsel is megszórhatjuk. Ha ezzel is végeztünk, felcsavarjuk
Kívülről csokiöntettel bevonjuk: a habtejszínt felmelegítjük, beleszórjuk az apróra tört csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.

Megjegyzések