Hozzávalók
250
g finomliszt
100
ml tej
30 g
vaj
2 db
tojás
20 g
friss élesztő
50 g
cukor
1
csomag vaníliás cukor
1 ek
citromlé
2
nagy db alma
3 ek
napraforgó olaj (a sütéshez)
Egy
edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
A
lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi
hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
Az
almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük.
Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
Forrósítsunk
kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb. 11 ek tésztát a
serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése