Kelt palacsinta




Hozzávalók

250 g finomliszt
100 ml tej
30 g vaj
2 db tojás
20 g friss élesztő
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek citromlé
2 nagy db alma
3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)



Egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb. 11 ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.



Megjegyzések