Kakaós sajttorta


  • A tésztához:
  • 25 dkg darált keksz (kakaós)
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • tej
  • A krémhez:
  • 45 dkg natúr krémsajt
  • 1,5 ek zselatin
  • 60 ml víz
  • 175 ml tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
·        A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, a porcukorral és egy kevés tejjel. Gyúrjuk össze, majd a tortaforma aljába egyenletesen simítsuk el.
·        2.
·        A zselatint főzzük fel alacsony hőfokon, és közben folyamatosan kevergessük. Keverjük össze robotgépben a krémsajtot a tejjel, a cukorral és a kakaóporral. Keverjük bele a kihűlt zselatint. 
·        3.
·        A krémet egyenletesen terítsük a kekszes alapra, majd egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.

Megjegyzések