Hozzávalók
/ 6 adag
A
tésztához
25
dkg juhtúró
50
dkg rétesliszt
3
dkg élesztő
25
dkg vaj (vagy zsír)
2 db
tojássárgája
200
ml savanyú tejföl
1.5
kk só
50
ml tej
1
csipet cukor
A
tetejére
1 db
tojás
köménymag
ízlés szerint
Elkészítés
Az élesztőt kevés meleg tejben
pici cukorral -a tetejére szórjunk kevés lisztet- felfuttatjuk.
A
többi hozzávalókat kimérjük, és kenyérsütőbe öntjük, majd hozzáadjuk a kovászt,
és
bekapcsoljuk
a gépet, és szép sima tésztává dolgoztatjuk.
Kelesztjük,
majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal,
duplájára
kelesztjük.
Előmelegített
sütőben aranysárgára sütjük.
sütési
hőfok: 160°C
sütési
mód: alul-felül sütés
Megjegyzések
Megjegyzés küldése