Juhtúrós pogácsa




Hozzávalók / 6 adag
A tésztához
25 dkg juhtúró
50 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
25 dkg vaj (vagy zsír)
2 db tojássárgája
200 ml savanyú tejföl
1.5 kk só
50 ml tej
1 csipet cukor
A tetejére
1 db tojás
köménymag ízlés szerint

Elkészítés
Az élesztőt kevés meleg tejben pici cukorral -a tetejére szórjunk kevés lisztet- felfuttatjuk.
A többi hozzávalókat kimérjük, és kenyérsütőbe öntjük, majd hozzáadjuk a kovászt, és
bekapcsoljuk a gépet, és szép sima tésztává dolgoztatjuk.
Kelesztjük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal,
duplájára kelesztjük.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés

Megjegyzések