Holland áfonyás csokoládé torta





Hozzávalók:


A tésztához:

6 tojás

6 evőkanál cukor

5 evőkanál finomliszt

1 púpozott evőkanál kakaópor

3 dkg olvasztott vaj

a töltelékhez:

25 dkg tehéntúró

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 csomag Váncza vanilin cukor

15 dkg csokoládéforgács

1 dl narancslikőr

10 dkg áfonya



Elkészítés:
1 A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, miközben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Az olvasztott vajat belecsurgatjuk.

Egy 23 centi átmérőjű torta karikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A forma oldalát is bevonjuk a papírral, majd megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 45 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd lapjába két részre vágjuk.

A krémhez a túrót áttörjük. A vajat a porcukorral simára keverjük, és a túrót meg a vaniliás cukrot is hozzáadjuk. A csokoládéforgácsot, és az áfonyát beleforgatjuk. A krémet a tortalap aljára kenjük, majd a másik lappal befedjük. Tetejét Váncza habporból készült tejszínhabbal és áfonyával díszítjük. Hűtőszekrényben jól behűtjük.

Megjegyzések