A puszedlihez
2 db tojás sárgája
§
20 g szalalkáli
A cukormázhoz
§
1. 20 dkg cukrot
megpirítunk, utána 2 dl vízzel felolvasztjuk. 2 dl meleg tejbe feloldjuk a 20 g
szalalkálit, és a kihűlt pirított cukorral összevegyítjük.
2. Ezt az egészet egy
nagy tálba tesszük, hozzáadunk 30 dkg cukrot, vaníliát, citromhéjat, törött
szegfűszeget, fahéjat, 3 tojássárgáját és jól elkeverjük, hogy a cukor
feloldódjon.
3. Utána beletesszük a
120 dkg lisztet, és jól összegyúrjuk. Hideg helyen 1/2 óráig pihentetjük.
4. A tésztát 1 cm
vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, majd szép
aranybarnára sütjük.
5. A 3 tojásfehérjéből, 3
evőkanál vízből és 35 dkg cukorból, forrásban lévő víz felett habot verünk. A
puszedlik ekkor már egy nagy lábasban pihennek. A habot a puszedlikra öntjük,
és fakanállal jól összekeverjük. Szétrakjuk gyúródeszkára, és megszárítjuk.
§
sütési hőfok: 180°C
§
sütési mód: alul-felül sütés
§
tepsi mérete: 40x40 cm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése