Hamis puszedli


A puszedlihez
2 db tojás sárgája 
§  120 dkg finomliszt
§  50 dkg cukor
§  2 dl víz
§  2 dl tej
§  20 g szalalkáli
§  3 db tojássárgája
§  2 csomag vaníliás cukor
§  1 citromból nyert citromhéj (lereszelve)
§  8 db szegfűszeg (összetörve)
§  2 kávéskanál fahéj
A cukormázhoz
§  35 dkg cukor
§  3 db tojásfehérje3 evőkanál víz
§   

1.   20 dkg cukrot megpirítunk, utána 2 dl vízzel felolvasztjuk. 2 dl meleg tejbe feloldjuk a 20 g szalalkálit, és a kihűlt pirított cukorral összevegyítjük.
2.   Ezt az egészet egy nagy tálba tesszük, hozzáadunk 30 dkg cukrot, vaníliát, citromhéjat, törött szegfűszeget, fahéjat, 3 tojássárgáját és jól elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
3.   Utána beletesszük a 120 dkg lisztet, és jól összegyúrjuk. Hideg helyen 1/2 óráig pihentetjük.
4.   A tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, majd szép aranybarnára sütjük.
5.   A 3 tojásfehérjéből, 3 evőkanál vízből és 35 dkg cukorból, forrásban lévő víz felett habot verünk. A puszedlik ekkor már egy nagy lábasban pihennek. A habot a puszedlikra öntjük, és fakanállal jól összekeverjük. Szétrakjuk gyúródeszkára, és megszárítjuk.
§  sütési hőfok: 180°C
§  sütési mód: alul-felül sütés
§  tepsi mérete: 40x40 cm


Megjegyzések