Hozzávalók
Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg liszt
1 kk só
1 ek sütõpor (egy tasak)
1 kk morzsolt oregánó
1 ek olaj
5 dkg vaj/margarin
2,5 dl tej
Szószhoz:
2 púpos ek sûrû tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só
Feltéthez:
12 dkg szalámi
2 szál újhagyma
3-4 ek csemegekukorica
2 nagy marék reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, a sütõporral, az oregánóval, elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és hozzáadjuk az olajat, a tejet. Összedolgozzuk, lisztezett felületen addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütõpapírral, vékonyan lekenünk olajjal, majd belehelyezzük a tepsi méretére nyújtott tésztát.
A szószhoz a tejfölt elkeverjük némi sóval és a zúzott fokhagymával, majd vékonyan a tésztára kenjük.
A feltéthez a szalámit nagyobb darabokra vágjuk, megpakoljuk a pizzát vele, majd megszórjuk a karikára vágott újhagymával, a lecsepegtetett kukoricával, és gazdagon meghintjük a reszelt sajttal.
Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Bár imádok dagasztani, de néha kell egy gyors megoldás, ha nincs idõ keleszteni. A paradicsomos szósz fõzésével sem töltöttem az idõt, ez a fokhagymás-tejfölös is nagy kedvencünk. A feltét az lett, amit épp a hûtõben találtam, szalámi, sajt, kukorica és újhagyma. A tésztája puha, nem az a ropogós fajta, de így is mind egy szálig elfogyott.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése