- 4 dl tej
- 6 teáskanál zselatin
- 25 dkg félzsíros túró
- 10 dkg vaj
- 15 dkg eritritol
- 4 teáskanál vanília aroma
- Fél narancs (vagy kb. 10 dkg málna)
Főzzük fel a tejet a zselatinnal, majd hagyjuk kissé lehűlni. Ezalatt villával törjük össze a túrót, majd adjuk hozzá a vajat, az eritritolt és a vanília aromát, majd jól dolgozzuk őket össze. Keverjük hozzá a tejes zselatint is. Béleljük ki az őzgerincformát folpackkal úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon. Öntsük a formába a túrós masszát, majd szórjuk bele az apró kockákra vágott narancsot. (A gyümölcsdarabokat kissé nyomkodjuk bele a masszába, hogy a túrókrémben mindenhol legyenek narancskockák. Így lesznek a szeletek szép mutatósak.) Hajtsuk rá a lelógó folpackot, majd tegyük hűtőbe kb. 2 órára, hogy jól megdermedjen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése