Gyümölcsös sajttorta



Tésztához

  10 dkg kekszmorzsa
  10 dkg mandula (szintén ledarálva/lehet mogyoró is)
  3 ek instant kakaópor
  10 dkg vaj (puha)
  10 csepp rumaroma (kb.)

Krémhez

  2.5 dl habtejszín
  1 csomag habfixáló
  1 csomag vaníliás cukor
  50 dkg mascarpone
  2 ek cukor (ízlés szerint lehet cukrozni, nekünk ez elég volt)

 

Tetejére

§  20 dkg erdei gyümölcs mix (lehet friss is, fagyasztott is)


1.     A tésztához valókat egy tálba kimérjük, és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz.
2.     Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az oldalát alul akkor is kb. 1 cm magasan kivajazzuk.
3.     A morzsás tésztát a tortaformába rakjuk, és egyenletesen elnyomogatjuk az aljába, majd hűtőbe rakjuk, amíg a krémet elkészítjük.
4.     A krémhez kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
5.     A mascarpone-t jól kikeverjük a cukorral, végül beleforgatjuk a kemény kemény habbá vert tejszínhabot.
6.     Majd a tortaformában, a tésztán egyenletesen elkenjük a krémet, és hűtőbe rakjuk 2-3 órára.
7.     Végül a krém tetején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt, majd becsíkozzuk a felolvasztott csokival, és hűtőben jól lehűtjük, mielőtt felszeleteljük.

Megjegyzések