Tésztához
10 dkg kekszmorzsa
10 dkg mandula (szintén ledarálva/lehet mogyoró is)
3 ek instant kakaópor
10 dkg vaj (puha)
10 csepp rumaroma (kb.)
Krémhez
2.5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone
2 ek cukor (ízlés szerint lehet cukrozni, nekünk ez elég volt)
Tetejére
§ 20 dkg erdei gyümölcs mix (lehet friss is, fagyasztott is)
1. A tésztához valókat egy tálba kimérjük, és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz.
2. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az oldalát alul akkor is kb. 1 cm magasan kivajazzuk.
3. A morzsás tésztát a tortaformába rakjuk, és egyenletesen elnyomogatjuk az aljába, majd hűtőbe rakjuk, amíg a krémet elkészítjük.
4. A krémhez kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
5. A mascarpone-t jól kikeverjük a cukorral, végül beleforgatjuk a kemény kemény habbá vert tejszínhabot.
6. Majd a tortaformában, a tésztán egyenletesen elkenjük a krémet, és hűtőbe rakjuk 2-3 órára.
7. Végül a krém tetején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt, majd becsíkozzuk a felolvasztott csokival, és hűtőben jól lehűtjük, mielőtt felszeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése