Gyümölcsös piskóta




3 db tojás
10 dkg darált mandula
5 dkg kávédarálóban finomra őrölt kókuszreszelék (lehet kókuszliszt is)
2-3 evőkanál édesítő (pl. eritrit-stevia)
10-15 dkg gyümölcs (áfonya, málna, szeder, meggy),
1 teáskanál sütőpor vagy 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
ízlés szerint némi fahéj
ízlés szerint vanília

Elkészítés
1 óra
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit még kikenünk kevés zsiradékkal, hogy minél könnyebben lehúzhassuk a sütiről a végén.
Az egész mehet a tepsibe, ahol a mennyiségtől és a sütő teljesítményétől függően 30-45 perc alatt sül meg.
A tojásokat habosra felverjük az édesítővel és a fűszerekkel (fahéj, vanília). Belekeverjük a mandulát és a kókuszt, a szódabikarbónát/sütőport. Amikor simára elegyedett a tészta keverékünk, jönnek bele a gyümölcsök.


Amikor a sütemény teteje kezünk érintésére nem remeg, és körben láthatóan világosbarnára sült, akkor kész van. Picit várunk vele, hogy hűljön, mielőtt kivesszük a tepsiből. Ezt megtehetjük már langyosan is, ekkor könnyebben lejön róla a sütőpapír. Amikor teljesen kihűlt, akkor vágjuk kockákra.






Megjegyzések