Hozzávalók:
11
dkg vaj
15
dkg cukor
2
tojás
1
vaníliás cukor
20
dkg liszt
1,5
tk sütőpor
csipetnyi
só
2,5
dl joghurt/tejföl
Töltelék:
4
alma
2 tk
fahéj
10
dkg dió
10
dkg (barna) cukor
Töltelék
előkészítése:
Az
almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és
fahéjjal összekeverjük.
Tészta
készítése:
A
vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként
hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.
Egy
közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát
beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta
másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.
180
fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt,
porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése